Tips & Tutorials

Tips & Tutorials

Haken kun je gemakkelijk en snel leren. Als je eenmaal de basissteken kent, kun je aan de slag! Wil jij graag leren om je eigen creaties te haken? Bekijk dan mijn tutorials, dan zal je zeker slagen! Of je nou tips zoekt voor het vertalen van patronen, haaksymbolen of iets anders, hieronder kan je het vinden.

 

Amerikaans/Engelse vertaling haaksteken

Alsof het vertalen van haakpatronen al niet moeilijk genoeg is, gebruiken Amerikanen en Britten dezelfde termen voor verschillende haaksteken. Heel verwarrend natuurlijk! Ik heb voor jullie daarom een gemakkelijk overzicht gemaakt van de Amerikaanse en Engelse haaksteken.

 

Maattabel Engelse & Amerikaanse haaknaalden

Amerikanen hebben het gekke idee om de maten van de haaknaalden of in cijfers of in letters uit te drukken. Ik heb speciaal voor mijn haakblog, dus voor jullie alles op een rijtje gezet. Ook heb ik de Engelse en Canadese maten in het rijtje verwerkt.

 

Maattabel hoofdomtrek van baby tot volwassene

Met onderstaande tabel kun je in één oogopslag zien wat de hoofdmaten van een bepaalde leeftijdsgroep is. Niet alleen baby- en kindermaten staan in de tabel, maar ook aan de volwassenen is gedacht.